Rye 
HomeHome  CalendarCalendar  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» 1. Orion program vizsgája
Szomb. Szept. 29, 2018 8:09 pm by Kalandmester

» Pontigénylés
Szomb. Szept. 22, 2018 9:03 pm by Felix Reznikov

» Eleonora Kardos
Szer. Aug. 29, 2018 7:47 pm by Kalandmester

» Tiszti épület
Vas. Aug. 26, 2018 7:38 pm by Chambers

» Daren David Simpson
Vas. Aug. 26, 2018 6:12 pm by Kalandmester

» Ayarel Shax
Vas. Aug. 26, 2018 6:02 pm by Kalandmester

» Alaesia Castelot
Szomb. Aug. 25, 2018 10:43 pm by Kalandmester

» Sam Zvarecz
Szomb. Aug. 25, 2018 9:55 pm by Kalandmester

» Tiberius Zeltser
Szomb. Aug. 25, 2018 9:06 pm by Kalandmester

Csevegő

Share | 
 

 Kiképzési programok

Go down 
SzerzőÜzenet
Kalandmester
Admin
avatar

Hozzászólások száma : 325
Join date : 2018. Jun. 01.

TémanyitásTárgy: Kiképzési programok   Pént. Jún. 29, 2018 8:47 pm

A játékban három kiképzési programmal számolunk, ezek nevei: Orion, Sirius és Jupiter. Az első kettő tisztképző program - ha sikerül letenned a vizsgát, hadnagyi rangban léphetsz a háborúba -, a Jupiter pedig ennél egyszerűbb, alap-program, viszont onnan már nincs kilépés. Legalább is nem olyan egyszerű, mint a másik kettőről. Mindhárom alapja az, hogy kiváló katonákat neveljen, mindhárom magasan kenterbe veri az ellenséges haderő képzettségét, de a sikerért meg kell küzdeni.

Lássuk őket egy kicsit részletesebben.

A Jupiter program a legerősebb alap-program. Az első hónapban napi nyolc, a másodikban tíz, a harmadikban tizenkét órás kiképzéssel kell számolni. A kiképzést egy tiszt, és két segédtiszt vezeti, akik felügyelik az újoncokat, betartatják velük a fegyelmet, kiosztják a büntetéseket, korrepetálják az újoncokat - és nem utolsó sorban végigcsináltatják velük a kiképzési programot.
Ehhez a programhoz nem kell különösebb karakterlap: egy átlagos képességű fiú vagy lány is képes lesz végigcsinálni - bár az már merőben más kérdés, hogy milyen sikerrel végez. Ha valaki tisztességesen dolgozik, és némi szerencsével is megáldatott, akkor jó esélye van a kitűnő vizsgára: ez pedig az egyenes belépő a csapatképzéshez.
Ha valaki kevésbé szerencsés, és nem sikerül minden tárgyból ötösre vizsgáznia - maximum egy négyes megengedett -, akkor az illetőt azonnal kiküldik a frontra.
A cél természetesen a kitűnő vizsga, és onnan, ez esetben, a harcosi rang a csapatképzés után. A Jupiter program végzősei normál eredménnyel tizedesi, kitűnő eredménnyel szakaszvezetői rangot kapnak.
A program minden 6. héten indul, és 12 hétig tart. Minimum 4 játékos karakter esetén, ellenkező esetben NEM indul.A Sirius program már tisztképzőként működik, épp ezért fel is lehet adni. Az átlagosnál valamivel nagyobb akaraterőt igényel (pontokra lefordítva: minimum 7-es kezdeti értéket), és természetesen némi szerencsét is ahhoz, hogy az illető végigvigye. A kiképzés rendje szerint az első hónapban tíz, a másodikban tizenkettő, a harmadikban tizennégy órás kiképzést jelent, vagyis egész napos hajtást, szinte pihenő nélkül. Egy kiképzőparancsnok, és három segéd vezeti ezt a programot, és ők végképp nem fukarkodnak a büntetésekkel, sem pedig azokkal a lehetőségekkel, amikor ki tudják ejteni az újoncokat: elvégre minél kevesebb újonccal kell dolgozniuk, annál többet figyelhetnek egyre.
A programot az első körben mindössze húsz az indulók húsz százaléka teljesítette, ez az arány pedig kifejezetten rossz.
Ha valaki ide jelentkezik, igencsak össze kell szednie magát, és alávetnie magát mindennek, amit a kiképzőparancsnokok kívánnak tőle. Éjszakába nyúló edzések, lehetetlen feladatok várják itt az újoncokat, és mégis: ha sikerül, három hónap múlva hadnagyi rangban végezhet az illető.
A program legsikeresebbjei pedig jelentkezhetnek kapitánynak, egy akciócsapat élére: feltéve, hogy képesek lesznek alávetni magukat az ennél is nehezebb csapatképzésnek.
A program minden 6. héten indul, és 12 hétig tart. Minimum 4 játékos karakter esetén, ellenkező esetben NEM indul.Az Orion program nem hogy nehéz, de egyenesen lehetetlen. Eddig az égvilágon senki nem csinálta végig. Az első hónapban tizenkettő, a másodikban tizennégy, a harmadikban nem kevesebb, mint tizenhat órás kiképzésről van szó, egy kiképzőparancsnok, és három segédtiszt társaságában. Ha a Siriuson szerettek büntetni a tisztek, akkor itt egyenesen mániájukká vált, és ez azt jelenti, hogy már egy ferde pillantásért is durva büntetések várhatóak.
Aki ide jelentkezik, az legyen tisztában vele, hogy teljesen fel kell adnia az életét. A programon nincs pihenőnap, egyetlen délutánt kap az illető, amikor - relatíve - szabadon dönthet, legalább is afelett, hogy az udvaron, vagy a körletben töltse el az idejét, és hogy milyen módszerrel próbálja a fejébe verni a hatalmas elméleti anyagot.
A program hihetetlenül nehéz, és ha valaki három akaraterő-próbát elbukott, akkor egészen biztos, hogy nem marad tovább - Jupiteren folytathatja a kiképzést. Épp ezért célszerű minimum 8-as, de inkább 9-es akaraterővel indítani: minden mást idővel meg fog kapni az illető, ha tisztességesen dolgozik.
Még csak annyit, hogy ha sikerrel végigviszi valaki, akkor - akarata szerint - garantált a kapitányi rang.
A program minden 6. héten indul, és 12 hétig tart. Minimum 4 játékos karakter esetén, ellenkező esetben NEM indul.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://macskafrpg.hungarianforum.com
 
Kiképzési programok
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
 :: Tudakozó :: Enciklopédia-
Ugrás: